Zene.hu

Nosztalgia és elegancia a Royalban
Beszámoló a Bárzongorista Verseny döntőjének gálaestjéről

A Roland East Europe és a Filmmúzeum összefogásában megszületett verseny keretében immáron második alkalommal mutatkoztak be egy elfeledett szakma nagyjai az érdeklődőknek...

    A versenyre jelentkező közel 100 zongorista közül 22-en jutottak be a zártkörű elődöntőbe, amelynek helyszíne a budapesti Roland ZeneGaléria volt. Az elődöntőből a szakmai zsűri 6 versenyzőt juttatott a döntőbe.
A megmérettetés során semmilyen technikai kiegészítőt nem használhattak a résztvevők, csupán a kétkezi zongorajáték volt megengedett. A zsűri tagjai: Szirmai László (OSZK), Körmendi Vilmos, Farkas Sándor (a tavalyi Bárzongorista Verseny nyertese), Szakcsi Lakatos Béla, Weszely Ernő. A döntőbe bejutott 6 versenyző: Gallyas Lakatos Róbert, Bihari Bernadett, Majoros László, Ökrös Ottó, Táborosi István, Taligás Tibor.
   
    A döntő-gálaestre november 29-én este, a Corinthia Grand Hotel Royal szálló különtermében került sor. A helyszín zsúfolásig megtelt (560 fő), már két héttel a rendezvény előtt elfogyott valamennyi belépő, az érdeklődők akár háromszor nagyobb termet is megtölthettek volna. A bárzongoristáknak 15 perces szabadon választott szórakoztató műsorral kellett készülniük a megmérettetésre. A műsorokat hallgatva mindenki egyetértett abban, hogy felkészülésük szakmailag és művészileg is tökéletesre sikeredett: a zongoristák nem csupán a hangszerek urai, hanem az érzelmek közvetítésének mesterei is voltak.

    A döntő-gálaest remek hangulatban zajlott, a közönség lelkes vastapssal honorálta a zongoristák produkcióit. Amíg a zsűri tagjai a döntés meghozására visszavonultak, Szirmai Zoltán és Orosz János, a tavalyi vesreny sztárjai szórakoztatták a közönséget. A fődíj egy több, mint fél millió forint értékű Roland HP-7e-es digitális zongora volt. A döntő-gálaest eredménye:

I. helyezett: Ökrös Ottó
II. helyezett: Taligás Tibor
III. helyezett: Táborosi István
Chivas Regal-közönségdíjas: Táborosi István
Polip Music-különdíjas: Gallyas Lakatos Róbert

    Az est háziasszonya Prokopp Dóra volt. A verseny együttműködő partnerei: Roland East Europe, Filmmúzeum, T-Mobile, Corinthia Grand Hotel Royal, Chivas Regal, Hamu és Gyémánt Magazin, Polip Music, Port.hu A szervezők, az együttműködő partnerek, a támogatók és a résztvevők abban a reményben búcsúzkodtak egymástól az est végén, hogy jövőre újra találkoznak!
«««