Az est fellépői:

Banyák József

Portré Banyák József.jpg1986.10.01. Szabadszálláson született.
Öt évesen kezdte zenei tanulmányait édesapja hatására. Kezdetben hegedűt, majd tíz éves korától zongorát is tanult a kunszentmiklósi zeneiskolában. 2001-ben felvételt nyert a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol hegedű és szolfézs tanszakon folytatta komolyzenei képzését. A bárzongorázás alapjait a kiváló zenepedagógus Esze Jenő kezei alatt tanulmányozta 2002-től 2005-ig.
A különböző zenei műfajok iránti szeretete a jazz világába is elrepítette, melyhez 2007-től egy éven át ifj. Szakcsi Lakatos Béla közbenjárásával jutott közelebb.
2008-tól tanulmányait a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz zongora szakán folytatta Oláh Kálmán növendékeként, ahol 2011-ben szerezte meg a jazz-zongora előadóművészi diplomát, kiváló minősítéssel.
2014-ben jazz-zongora tanári diplomát szerzett, kitüntetéses minősítéssel.
2013-ban egy szemesztert töltött Erasmus ösztöndíjasként a Johannes Gutenberg Universität jazz-zongora szakán Németországban, Mainz-ban, Jean-Yves Jung tanítványaként, melyet kitűnő minősítéssel végzett el.
2014-ben részt vett az Országos Bárzongorista Versenyen, ahol harmadik helyezést ért el.
2015-ben meghívást kapott a milánói világkiállításra, ahol bemutatta a Bogányi zongorát.
2019-ben zeneszerzést és hangszerelést tanult Szakcsi Lakatos Bélától.
Sokoldalúságát itthon és külföldön egyaránt kamatoztatja.
2006-ban a Holland America Line Westerdam nevű luxushajóján klasszikus hegedű-zongora duóval lépett fel Fehér Sándor hegedűművésszel.
2011-től 2013-ig az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában jazz-zongora főtárgy tanár, kötelező zongoratanár és jazz-ének korrepetitor. Több tanítványa is felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakára.
2012-től 2016-ig bárzongorista a budapesti Four Seasons Hotelben.
2014-től 2016-ig jazz-zongorista a Silverline hajótársaságnál Budapesten.
2015-től 2016-ig jazz-zongorista az Aria Hotelben.
2016-tól 2018-ig klasszikus és jazz zongorista egy Kur-zenekarban, a Bayerische Staatsbad-nál Bad Brückenau-ban.
2019-től 2020. márciusáig bárzongorista a Spoon Cafe & Lounge állóhajón Budapesten.
2018. szeptembertől zongoratanár alap és középfokon a Talentum Tánc és Zeneművészeti Szakközépiskolában.
2022. Badrutt's Palace Hotel zongoristája, St. Moritz, Svájc.

Németh Zsolt 

Portré Németh Zsolt.jpg1987. 09. 04-én Budapesten láttam meg a napvilágot, egy Magyar-Cigány család első gyermekeként.
Egészen kis koromban kiköltöztünk Belgiumba, hiszen Édesapám, aki nagybőgőn játszik, ott talált munkalehetőséget, a mára már világhírű Roby Lakatos első zenekarában.
Családi okok miatt, tanulmányaimat Budapesten kezdtem el, a Tóth Aladár Zeneiskolában, ahol természetesen klasszikus zenét tanultam. Majd ezután felvételt nyertem a Szent István Zeneművészeti Szakiskola és Konzervatóriumba, Hangkultúra szakra. Mivel itt a főtárgyam nem a zongora volt, felvételiztem emellett a Benczúr Postás Zeneiskolába, ahol a híres színész fiától, ifj. Rátonyi Róberttől tanultam.
Itt másfél évet töltöttem, amikor tudomásomra jutott, hogy Cséki Kálmán és Ökrös Ottó a Talentum Zeneiskolában, ismertebb nevén Rajkóban tanít. Úgy éreztem ott a helyem! Az iskola elvégzése után magánúton folytattam tanulmányaimat Cséki Kálmánnál, bár nem sok ideig.

Jelenleg nem zenéből élek. A versenyre azért jelentkeztem, mert vissza szeretnék menni a zenei szférába, ha pár fellépési lehetőség adódik ezáltal, már megérte.


Pikács István
Portré Pikacs István.jpg1972.04.08-án született Budapesten.
Kisgyermek kora óta elválaszthatatlan kötődése van hangszeréhez, a zongorához.
Komolyzenei tanulmányai után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszakán Gonda János és Binder Károly voltak a mesterei, akiktől jazzelméletet tanult és a különböző stílusirányzatokat ismerhette meg.
A bárzongorázást és a kimeríthetetlen repertoárt Esze Jenő - aki a műfaj egyik legnagyobb szaktekintélye - irányítása alatt volt lehetősége elsajátítani.
Pályakezdőként számos zongorista közül őt nevezték ki a Hilton Hotel bárzongoristájának.
Hosszú éveken át játszott a Hotel Kempinski és a Le Meridien luxus szállodákban trió formációkban.
Szóló koncerteket adott az Aria Hotel zenei tematikájú elemekre épülő szállodájában, ahol barátja Bogányi Gergely által megálmodott hangszerét, a Bogányi zongorát szólaltathatta meg.
A 2014-es Országos Bárzongorista Verseny ezüstérmese.
Jelenleg az híres Gerbeaud Kávéház zongoristája.