Egyértelmű volt továbbjutás a New York Café Bárzongorista Verseny második fordulójában!

A második fordulóban 11 versenyző mérte össze tudását: Almási Antal, Balogh Tamás, Banyák József, Berki Artúr, Csikós József, Darvas Tamás, valamint Gallyas Lakatos Róbert, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó, Pintér Péter és Szűcs Gyula.

A Roland V-Piano Grandon, a korlátlan lehetőségek zongoráján ezúttal is közismert, népszerű dallamok csendültek fel: a versenyzők saját musical egyvelegekkel készültek. Ezt követően örökzöld magyar dalok címeiből húztak egyet-egyet, közvetlenül a dal bemutatása előtt. Néhány dal többször, egyéni interpretációban hangzott el.

A zsűri a forduló során a technikai brillírozás helyett inkább a játékosságot, az érzelmességet és az előadás élvezhetőségét értékelte. Nyári Károly zsűri elnök külön köszönetet mondott a közönségnek, akik egyre nagyobb létszámban érdeklődnek a Bárzongorista Verseny eseményei iránt. Mint mondta: ez is azt támasztja alá, hogy ennek a műfajnak mind nagyobb létjogosultsága van a mai világban. Szentpéteri Csilla a számára legfontosabb élménynek a költői, lírai, romantikus, lobbanékony pillanatok megélését nevezte. Rakonczai Viktor hozzátette: számára a legérdekesebb az volt, hogy a kötelező dalok előadása során melyik versenyző hogyan tudta a saját személyiségét megmutatni.

A Világ Legszebb Kávéházában megrendezett Bárzongorista Versenyen ismét hárman kerültek a zsűri elé, akik közül Gallyas Lakatos Róbertet engedték tovább az ítészek. Nem volt azonban kérdés, ki jut tovább a két lehetséges párbajozó közül, ugyanis Balogh Tamás a január 15-i forduló után visszalépett a további versenyzéstől. Így Almási Antal az internetes szavazók segítsége nélkül került vissza a mezőnybe.

Almási Antal.jpg