Gallyas Lakatos Róbert jutott tovább a New York Café Bárzongorista Verseny harmadik fordulójában

A harmadik fordulóban 10 versenyző mérte össze tudását: Almási Antal, Banyák József, Berki Artúr, Csikós József, Darvas Tamás, valamint Gallyas Lakatos Róbert, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó, Pintér Péter és Szűcs Gyula.

A zongoristák és a Roland V-Piano Grand, a korlátlan lehetőségek zongorája jóvoltából az operettek és a popslágerek világába utazhattunk. A versenyzők saját maguk által szabadon összeállított operett műsoraikat a '80-as, '90-es évek könnyűzenei 12-es listája követte (Nyári Károly zsűrielnök tolmácsolásában). A helyszíni húzás során Lionel Richie, Elton John, Billie Joel, Roberta Falck, Phil Collins, valamint Stevie Wonder, Whitney Houston, Michael Jackson és George Benson leghíresebb szerzeményei kerültek a "kalapból" a színpadra.

A szakmai zsűri – a pianisztikus tudás mellett – a szenvedélyességet, a romantika megjelenését és a közönséggel való kommunikációt figyelte leginkább. Nyári Károly, a zsűri elnöke külön megköszönte a közönségnek a lelkes érdeklődést és a versenyzőknek a kitartó felkészülést. Szentpéteri Csilla főként az ún. "kávéházi élményt" kereste és kívánta újra meg újra átélni. Rakonczai Viktor úgy vélekedett, hogy a versenyzők nem foglalkoznak eléggé a könnyűzenével, pedig egy bárban bármikor előfordulhat, hogy egy vendég a '80-as, '90-es évekből szeretne hallani egy dalt.

A Világ Legszebb Kávéházában megrendezett Bárzongorista Versenyen végül ez alkalommal is hárman kerültek kieső pozícióba, közülük a zsűri Mida Oszkárt tartotta a mezőnyben. Az ezt követő internetes párbajban Almási Antal és Gallyas Lakatos Róbert versengett a közönség szimpátiájáért. Összesen 258 szavazat érkezett szerda éjfélig, ebből Almási Antal 40 voksot, Gallyas Lakatos Róbert pedig 218 szavazatot kapott.

3 forduló eredmény.jpg

Egyértelmű volt tehát eredmény: a nézők Gallyas Lakatos Róbert játékát akarták hallani a New York Kávéház Bárzongorista Versenyének következő, február 12-i fordulójában.

gallyas lakatos róbert.jpg