Pintér Péter vagy Szűcs Gyula?

Öten már nyugodtan aludhattak az utolsó elődöntő éjjelén. Ők ugyanis biztosan részt vesznek a március 31-i döntőn, azonban ketten, Szűcs Gyula és Pintér Péter még csütörtök éjfélig izgulhat: addig adhatják le rájuk szavazatukat az internetes érdeklődők.

Különleges zenei étlapról választhattak a vendégek február 26-án, az utolsó elődöntőn a Világ Legszebb Kávéházában. A New York Café Bárzongorista Verseny ötödik fordulójában 14 asztaltársaság rendelhetett számot arról a 60 dalt tartalmazó listáról, amely az eddigi elődöntők anyagaiból állt össze. Természetesen most is volt szabadon választott kategória, a művészek latin és swing produkciókkal készültek.

A zsűri szerint az idő előrehaladtával egyre szorosabbá vált a mezőny. A versenyzők az utolsó elődötő során jobban bele tudták építeni személyiségüket az előadásokba és tudatosabban szerkesztették meg műsoraikat.
Nyári Károly zsűrielnök ezúttal is megköszönte a közönség érdeklődését, majd hozzátette, ez az este is élő bizonyítéka annak, hogy a bárzongorázásnak, mint műfajnak napjainkban létjogosultsága van. Véleménye szerint a 60 dalos étlap azonban csak egy apró töredéke annak, amit egy igazán jó bárzongoristának tudnia kell.

Bár az egész este menete jócskán eltért az eddig megszokottól, a finálé nem változott. Most is a három legkevesebb szavazatot kapott művész közül választott a szakmai zsűri: Mida Oszkárt tartotta alkalmasnak arra, hogy a döntőben is megmutassa magát. Indoklásukban azt emelték ki, hogy ő volt az, aki fordulóról fordulóra a legtöbbet tudott fejlődni.

A szakmai zsűri döntése, valamint az internetes párbaj szavazásának eredménye alapján a március 31-i döntőbe továbbjutott bárzongoristák tehát: Banyák József, Berki Artúr, Darvas Tamás, Mida Oszkár és  ifj. Ökrös Ottó.
Összesen hat zongorista közül kerül majd ki az az egy, aki megnyeri a New York Café 1 millió forint értékű, 5 est megtartására szóló szerződését.


A Bárzongorista Verseny biztos befutói Szentpéteri Csilla társaságában:
Darvas Tamás, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó, Berki Artúr és Banyák József

tuti befutók.jpg


EREDMÉNYHIRDETÉS (2012. március 2. péntek, 0.01h)

Megszületett a Bárzongorista Verseny ötödik s egyben utolsó fordulóját követő internetes szavazás eredménye! Amint az az alábbi képernyőfotón is jól látszik, a netes párbajra összesen 902 szavazat érkezett kedd reggeltől csütürtök éjfélig, ebből Pintér Péter 218 voksot, Szűcs Gyula pedig 684 szavazatot kapott.

eredmény 03 02.jpg

Ennek értelmében Szűcs Gyula játékát hallhatta a közönség a március 31-i döntőn, ő lett tehát a hatodik bárzongorista, aki a Boscolo Hotel Roma termében versenybe szállhatott a győzelemért.
A nyertes zongoristának gratulálunk, a kieső versenyzőtől pedig szomorúan búcsúzunk!

Szücs.jpg