BZG 2013 plakát nevekkel.jpg

Orosz János, a néhány évvel ezelőtt elhunyt legendás bárzongorista 2003-tól 2007-ig a Bárzongorista Versenyek és Gálaestek állandó szereplője volt.
Az első Bárzongorista Verseny II. helyezettje az öt év alatt igaz barátokra lelt a többi versenyzőben: Farkas Sándorban, id. Ökrös Ottóban, Taligás Tiborban és Táborosi Istvánban. 2007-ben, utolsó közös nagyszínpadi fellépésükkor már nem is egymás ellen, hanem egymásnak, egymásért játszottak a Művészetek Palotájában.
Janika ujjai immár harmadik éve nem érintik a fekete-fehér klaviatúrát - kézzel írott kottafüzete egy szerencsés véletlen folytán azonban mégsem kallódott el a halála után. A pályatársak nemcsak boldogan lapozták át, játszották végig újra és újra az egyedi gyűjteményt, de hamar ki is választották a szívükhöz legközelebb álló műveket.

A nosztalgia és elegancia jegyében megrendezett 2013. decemberi Bárzongorista Gálest keretében egykori barátai, valamint a tavalyi Bárzongorista Verseny nyertese idézte fel az elmúlt századok zeneszerzőinek mesterműveit: a bárzongoristák kara Berki Artúrral kiegészülve váltotta egymást a billentyűknél. A színpadon ezúttal nemzedékek muzsikáltak együtt: olyan művészek, akiknek szívükből szól a zene. Emberek, akik szerelmesei annak, amit csinálnak.
Ezen az exkluzív esten öt különleges tehetség mutatta meg tudása legjavát a korlátlan lehetőségek zongoráján.

Fellépők:
a portréik itt láthatók >>>
- Berki Artúr (a 2011/2012-es Bárzongorista Verseny győztese)
- Farkas Sándor ( a 2003-as és a 2005-ös Bárzongorista Verseny győztese)
- id. Ökrös Ottó (a 2004-es Bárzongorista Verseny győztese)
- Taligás Tibor (a 2003-as Bárzongorista Verseny III. helyezettje, valamint a 2004-es Bárzongorista Verseny II. helyezettje)
- Táborosi István (a 2004-es Bárzongorista Verseny III. helyezettje és közönségdíjasa, valamint a 2005-ös Bárzongorista Verseny győztese)

A fellépő zongoristák portréi Karafiáth Orsolya tollából >>>

A fellépőművészek VIDEÓI >>>

Orosz János kottaörökségéről bővebben >>>

A gálaest V-Piano Grand zongorájáról bővebben >>>

A korábbi Bárzongorista Versenyek és Gálaestek hanganyagairól, CD lemezeiről bővebben >>>

Jegyár: 4.990 Ft