Berki Artúr a legjobb bárzongorista, Darvas Tamás a közönség kedvence

eredményhirdetés Berki 4.jpg

2012. március 31-én Berki Artúr nyerte meg a New York Café Bárzongorista Versenyt s ezzel együtt az 1 millió forintot érő szerződést. A közönségdíjat Darvas Tamás kapta.

A New York Palota (Boscolo Hotel) Róma terme március utolsó napján zsúfolásig megtelt – ezzel bizonyítva ismét, hogy a bárzongorázásnak, mint műfajnak, hazánkban és napjainkban létjogosultsága van.
A New York Café Bárzongorista Verseny döntőjének nézőközönsége kemény, ám baráti csatának lehetett szemtanúja: a 6 versenyző - Banyák József, Berki Artúr, Darvas Tamás, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó és Szűcs Gyula – mindent beleadott a játékába. Az öt fordulón túljutott versenyző mindegyike úgy érezte, komoly esélye van, hogy megnyerje a verseny fődíját, az 1 millió forintot érő szerződést.

Az este első részében a versenyzők egy-egy szabadon választott jazz standard-et adtak elő, majd a Nyári lányokat, Editet és Alízt kísérték zongorán. A népszerű könnyűzenei slágerekkel nem csak a közönségnél, de a zsűrinél is hatalmas sikert arattak. A feladat lényege volt, hogy a zenészek alkalmazkodási és énekkísérési képességei minél jobban megmutatkozhassanak.
A kiváló versenyzők mellett az est fénypontját kétséget kizáróan a fiatal énekesnők jelentették: Edit és Alíz káprázatos előadása a közönség teljes elismerését kivívta.

Az állófogadás ideje alatt a zsűri kiválasztotta azt a három versenyzőt, aki az est második részében újra színpadra léphetett: döntésük alapján Berki Artúr, ifj. Ökrös Ottó és Darvas Tamás jutott tovább.
A 6. helyezett Mida Oszkár, az 5. helyezett Szűcs Gyula, a 4. helyezett Banyák József lett.

A három finalista az est második részében ugyanazt a dalt adta elő: a Casablanca film As Time Goes By című betétdalát.A zsűri ezt követően hozta meg végső döntését:
A 2011/12-es Bárzongorista Verseny győztese Berki Artúr lett és egy 1 millió forint értékű szerződést nyert. A 2. helyezett, ifj. Ökrös Ottó díja egy hosszú hétvége Rómába. A 3. helyezett, Darvas Tamás nyereménye egy prágai utazás.
Akárcsak az elődöntők során, a közönségnek ezen az esten is lehetősége volt véleményt nyilvánítani. A helyszíni szavazatok alapján a közönségdíjas Darvas Tamás lett, aki egy négy személyes vacsorát nyert a New York Palota Salon Éttermébe. A díjról szóló elismervényt Wolf András, a Salon Étterem chefje, az esszenciális magyar gasztronómia megálmodója adta át személyesen.

DT 1.jpg