Zenélni jó!

Az aktív zenélés pozitív, jótékony hatásai, valamint mentális, fizikai, pszichikai és szociális előnyei az emberi szervezet számára ma már tudományosan bizonyított tények. Csökkenti a stresszt és a vérnyomást, fejleszti a kreativitást és növeli a terhelhetőséget. Kedvezően befolyásolja a kognitív képességek fejlődését, segíti a memória-működést, javítja az önkifejező-készséget és a szociális készségeket. Sőt, semmihez sem fogható szórakozást, élményt és örömöt ad! Akik félnek elkezdeni a hangszeres tanulást, gyakran az idő hiányára hivatkoznak - pedig az aktív zenélésre való tehetség mindannyiunkban megvan azon a szinten, amellyel képesek vagyunk önmagunknak és környezetünknek örömöt szerezni!
Köztudott, hogy a gyermekek olyan tevékenységeken keresztül fejlődnek leginkább, amikben örömüket lelik. Erre az örömre épül az éneklés, a zenélés, illetve a zenével való játék közismert képesség-, készség- és személyiségfejlesztő hatása. A zene szinte észrevétlenül tökéletesít számos képességet, miközben egy időben hat a két agyféltekére: formálja az értelmet és az érzelmeket, tökéletesíti a mozgást és az észlelést, segíti a szociális érést és megértést. Közvetve vagy közvetlenül fejleszti az egyensúlyérzéket és a finommotorikát, valamint a térbeli koordinációt, a vizuális észlelést és a beszédkészséget.

2013. december 9-én, hétfőn este a Budapest Music Centerben (BMC) olyan bárzongoristák léptek színpadra, akik életük jelentős részét zenéléssel töltötték – s töltik a mai napig! Gyermekkori álmukat valósították meg felnőttként, hiszen életüket örökre megváltoztatta egy hangszer: a ZONGORA. Mindennapjaik évtizedek óta a hangjegyek világában telnek.
A nosztalgia és elegancia jegyében megrendezett Bárzongorista Gálesten öt különleges tehetség mutatta meg tudása legjavát a korlátlan lehetőségek zongoráján. Farkas Sándor, id. Ökrös Ottó, Taligás Tibor és Táborosi István (a 2003-tól 2007-ig tartó Bárzongorista Versenyek és Gálaestek állandó szereplői) Berki Artúrral (a tavalyi Bárzongorista Verseny nyertesével) kiegészülve váltották egymást a billentyűknél.
Emberek, akik szerelmesei annak, amit csinálnak.
Művészek, akiknek szívükből szól a zene.

A fellépő zongoristák portréi itt láthatók >>>

A gálaest V-Piano Grand zongorájáról bővebben >>>