A 2013. december 9-i Bárzongorista Gála helyszíne: Budapest Music Center
(1093 Budapest, Mátyás utca 8. - GPS koordináták: X: 47.4856084 / Y: 19.0611638)

BMC homlokzat.jpg

"A jelenkor magyar zenei értékeinek együttes és összehangolt felmutatása" – 1996-os alapítása óta ez a Budapest Music Center (BMC) fő célkitűzése. A BMC aktív részt vállal a magyar zene világban elfoglalt méltó helyének kialakításában - az új évezred igényeihez alkalmazkodó piacképes produktumok és szolgáltatások segítségével.

A BMC-t három egység alkotja:
1. a Magyar Zenei Információs Központ és Könyvtár 100 ezer tételes zenei gyűjteménnyel és nyilvános, ingyenes internetes adatbázisokkal áll az érdeklődők rendelkezésére.
2. A mára közel 200 klasszikus, kortárs és jazz zenei lemezzel büszkélkedő BMC Records, amely kiadványaival az elmúlt években számos rangos hazai és nemzetközi díjat nyert.
3. A koncert- és rendezvényszervezés, amelynek mintegy 250 rendezvényt tartalmazó portfoliójában található komolyzenei hangverseny és nemzetközi zenei fesztivál csakúgy, mint zártkörű műsoros partnertalálkozó, arénakoncert vagy nagyszabású szabadtéri rendezvény.

A Kálvin tér szomszédságában elhelyezkedő komplexum térkialakítása és belsőépítészete ötvözi a környékre jellemző neoklasszicista építészetet a XXI. századi modernitással. Kitűnő akusztikai tulajdonságokkal bíró koncertterme kiemelkedő minőségű hang-, fény- és színpadtechnikával felszerelt, amely a legkülönfélébb rendezvény-igények kielégítésére alkalmas. Az épület központi helyisége kifejezetten kamarateremnek épül – elsőként Budapesten - különleges figyelmet szentelve a klasszikus kamarazenének.

A BMC a Belső-Ferencvárosban, Budapest kulturális és oktatási negyedének szívében található, ahol számos előadóművészeti intézmény működik, így a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház, a Trafó, a Bárka Színház, vagy a hamarosan megnyíló CET. A BMC 800 méteres körzetében mintegy 70 ezer diák tanul a Corvinus Egyetemen, a Budapest Műszaki Egyetemen és az ELTE Jogi, Bölcsész és Természettudományi Karán.

BMC koncertterem.jpg

További információk:
A rendezvényközpont weboldala >>>
A rendezvényközpont Facebook oldala >>>