A 2013/14-ES NEW YORK CAFÉ BÁRZONGORISTA VERSENY első fordulójának összefoglalója
2014. január 24.

Nyolc versenyző folytatja a New York Café Bárzongorista Versenyt

Pintér Ferencet juttatta tovább a közönség a mindent eldöntő internetes szavazáson.
A második forduló így nyolc versenyzővel folytatódhat február 10-én a Világ Legszebb Kávéházában.
Burai Lászlótól búcsúztunk a New York Café Bárzongorista Versenyének első fordulója után.
Bár a megmérettetés hétfőn volt, a közönség az interneten, a Barzongorista.hu oldalon csütörtök éjfélig szavazhatott a két kieső pozícióba került előadóra, Burai Lászlóra vagy Pintér Ferencre. 
Az eredmény egyértelmű volt: utóbbi versenyzőnk több mint kétszer annyi szavazatott kapott, mint párbajtársa.

Ezek alapján a 2013/14-es Bárzongorista Verseny második fordulójának versenyzői:
Balogh Dezső, Banyák Gyula, Banyák József, Csipkés Sándor, Gazsi Norbert, Pikács István, Pintér Ferenc és Pintér Péter.
A New York Café Bárzongorista Verseny első fordulóját január 20-án rendeztük a Világ Legszebb Kávéházának „Mélyvíz” termében. Már az első megmérettetés is teltházas volt, a mezőnyben pedig 9 fiatal tehetség csillogtatta meg tudását.
Az est végére, a zsűri pontjainak és a helyszínen lévő vendégeink szavazatainak összeszámlálása után hárman kerültek kieső pozícióba: Pintér Ferenc, Pintér Péter és Burai László. A zsűri a három előadó közül Pintér Pétert mentette meg, így Pintér Ferenc és Burai László párbajozni kényszerült.

A korábbi New York Café Bárzongorista Versenyhez képest változás történt a zsűri soraiban.
Miután Rakonczai Vikor korábbi zsűritag elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni az idei sorozatot, helyét Esze Jenő vette át.
Az elismert szaktekintély több mint 40 éve tanít, jelenleg a Zene és Táncművész Szakszervezet Kőbányai Szakiskolájának tanszékvezető tanára. Az idei mezőny zongoristái közül is többen az ő keze alól kerültek ki.10 évig a Hilton Szállodában zongorázott, party zenekara évtizedek óta az ország egyik legjobb együttese. Több jelentős koncertsorozatot tartott a Hiltonban, a Pesti Vigadóban, a Zeneakadémián illetve külföldön. Számos könyvet írt zeneelmélet témakörben, legújabban megjelent improvizációs iskolája. Több évtizedes tanári és zenei munkásságát több magas kitüntetéssel ismerték el: többek között a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjével, Artisius díjjal és Weiner Leó díjjal.
A zsűri másik két állandó tagja Nyári Károly zsűrielnök, zongoraművész és Szentpéteri Csilla zongoraművésznő természetesen velünk tart idén is.


1  10  19  28  37  46 
  »»