A 2013/14-ES NEW YORK CAFÉ BÁRZONGORISTA VERSENY VERSENYZŐI
a személyes meghallgatás, valamint a szakmai zsűri döntése alapján

 Balogh Dezsö.jpg

Balogh Dezső
1979-ben született. Már 11 éves korában eldöntötte, hogy jazz és bárzongoristaként a zenéléssel szeretne foglalkozni. Tanulmányait a Molnár Antal Zeneiskola klasszikus szakán kezdte, majd a Vasutas és Postás zeneiskola után magán úton Szakcsi Lakatos Béla és Oláh Kálmán tanítványa volt. Évekig játszott a világhírű monacoi Hotel de Paris bárjában és a legismertebb budapesti szállodákban.

   
 Banyák Gyula.jpg  Banyák Gyula
1990-ben született. A műszaki műszerész végzettségű fiatalember, a Snétberger tábor tanulója volt két évig. Gyula 5 éves kora óta tanul zongorázni, több klasszikus verseny után magánúton ifj. Szakcsi Lakatos Bélánál csiszolta tudását. A mezőnyben szintén induló testvérével együtt sokat zenélnek közösen itthon és külföldön is.


   
 Banyák József.jpg  Banyák József
A 2012-es Bárzongorista verseny 4. helyezettje, 1986-ban született. Zenei tanulmányait 5 éves korában hegedűvel kezdte, ám időközben a zongorát is megkedvelte. Így a konzervatórium elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet már jazz-zongora tanszakon végezte el. Mestere Oláh Kálmán volt, a felkészülésben ifj. Szakcsi Lakatos Béla segített neki.
   
 Burai László.jpg  Burai László
1991-ben született. A Kőbányai Zenei Stúdió után, jelenleg a 2012-es Bárzongorista verseny győztese, Berki Artúr tanítványaként készült a versenyre. 8 éve játszik zongorán, szívéhez a jazz áll közelebb, de örömét leli a klasszikus és tánczenében is. A verseny számára nagy kihívás, szeretné megmérettetni magát egy ilyen színvonalas mezőnyben.
   
 Csipkés Sándor.jpg  Csipkés Sándor
1984-ben született. Zenei tanulmányait már általános iskolában elkezdte. Saját bevallása szerint zenei élete az elmúlt években igen sűrű volt. A Kőbányai Tánczene Stúdió és jazz tanszéki előkészítő után 2008-2012 között hajón dolgozott. Jazz versenyek mellett a BMF-en média technológia szakra járt. Jelenleg egy neves budapesti étterem zongoristájaként dolgozik.
   
 Gazsi Norbert.jpg  Gazsi Norbert
1992-ben született. A zene szeretete családi örökség számára, 6 éves kora óta tanul zenélni. A Konzervatórium elvégzése után hajón dolgozott zongoristaként. A fiatal tehetség szállodákban és éttermekben ismerkedik a bármuzsikusok világával.


   
 Pikács István.jpg  Pikács István
1972-ben született. A zenélést 10 éves korában kezdte, klasszikus vonalon, a Konzi elvégzése mellett Esze Jenőnél tanult zeneelméletet és tánczenét. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen pedig már jazz tanszakon végzett. Tanárai Binder Károly és Gonda János voltak. A bárzongorista életet 1992-ben kezdte és különböző szekciókban is játszott. Jelenleg egy neves budapesti étterem szóló zongoristája.


   
 Pintér Ferenc.jpg  Pintér Ferenc
1993-ban született. Zenei tanulmányait a józsefvárosi zeneiskolában kezdte, majd az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett klasszikus zongora szakon. 2011-ben felvételt nyert Snétberger Ferenc zenei tehetségközpontjába, ahova a következő évben is visszahívták. Jelenleg a zongoraverseny mellett egy üzleti szakközépiskola diákjaként is helyt kell állnia.
   
 Pintér Péter.png  Pintér Péter
1987-ben született. A 2012-es Bárzongorista versenyen egészen az 5. fordulóig jutott. zenei tanulmányait Győrben kezdte, de diplomáját a már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, jazz tanszakon szerezte, Oláh Kálmán osztályában. Nemzetközi hírű hazai és külföldi előadók zenekaraiban játszik mind a mai napig. A zene mellett „nagy szerelme” még a Tai Chi.